سیستم ارت در نیروگاه خورشیدی

سیستم ارت در نیروگاه خورشیدی

سیستم اِرت و بحث اتصال به زمین برای بالا رفتن سطح حفاظت و ایمنی در نیروگاه های برق خورشیدی کوچک و بزرگ بسیار دارای اهمیت است. 

زمین کردن با اهداف زیر صورت می گیرد:

1-ایجاد ایمنی کافی برای ادوات و تجهیزات الکتریکی در برابر جریان نشتی

2-حفظ ثبات ولتاژ برای مراقبت از وسایل الکتریکی و سیستم هایی مانند نور ساختمان

3-جلوگیری از احتمال آتش سوزی حین نصب و راه اندازی سیستم های برقی

4-جلوگیری از خطر ناشی از صاعقه

برای حفظ ایمنی افراد و دستگاه ها سیستم ارتینگ در نیروگاه خورشیدی یک امر ضروری است. به کارگیری سیستم زمین برای تجهیزات باید بر اساس استانداردهای مشخص و تایید شده صورت بگیرد.

در سیستم های خورشیدی بر اساس استانداردهای مندرج در خصوص اتصال به زمین، طراحی باید به گونه ای صورت بگیرد که از امکان ایجاد اضافه ولتاژ بیش از میزان نامی برای هر تجهیز جلوگیری شود. هچنین طراحی سیستم خورشیدی نباید در حفاظت خطای زمین در شبکه برق اختلال ایجاد نماید. برای مثال در نوعی از آرایش سیستم خورشیدی که بیشنه ولتاژ بیش از 50 ولت باشد، در بخش جریان متناوب، باید سیم نول زمین گردد. همچنین مقاوت این سیستم می بایست زیر 2 اهم باشد و این عدد توسط دستگاه اجرایی تایید گردد.

در ادامه بندهای استاندارد مشخص سیستم اتصال به زمین در نیروگاه خورشیدی را می بینید:

  • همه سطح های فلزی که محافظ ندارند و ممکن است حامل جریان الکتریسیته شوند، باید به وسیله رسانایی که کار زمین کردن تجهیزات را انجام می دهد، زمین گردند.
  • هادی زمین سمت مدار خروجی و سمت پنل ‌های خورشیدی می بایست در کمترین حالت تحمل عبور جریان ۲۵/ ۱ آمپری (جریان اتصال کوتاه پنل ‌های خورشیدی) را دارا باشد.
  • در هر نیروگاه طراحی و محاسبات سیستم اتصال به زمین باید بر اساس استاندارها توسط مجری صورت بگیرد و بعد از آنکه کارفرما تایید کرد اجرا توسط پیمانکار صورت بگیرد.
  • تمام اجزای استراکچر و سیستم می بایست به صورت الکتریکی متصل باشند و در نهایت استراکچر زمین گردد.
  • سیستم ارتینگ باید بر اساس استاندارد‌های مشخص اجرا شود. هادی‌ های سیستم زمین می بایست حداقل دارای سایز ۶، ٢ میلی متر درصورت جنس مسی هادی، سایز 2، 10 میلی متر درصورت جنس آلومینیومی هادی باشند.
  • استراکچر پنل خورشیدی باید در کمترین حالت از 2 نقطه به شینه اصلی ارت وصل شود.
  • صفحه سیستم ارتینگ و یا الکترود‌ها باید به شکلی باشند که بازرسی و بازدید از شرایط براحتی میسر باشد.(سازه‌ های از جنس بتن که در بخش فوقانی چاه‌ ها و الکترود ‌ها نصب می شوند.)
  • در اجرای سیستم زمین باید از تجهیزات غیر خوردنده استفاده نمود.
نصب صاعقه گیر در سیستم خورشیدی

دلیل لزوم نصب صاعقه گیر

در جایی که احتمال وقوع صاعقه باشد، عموما خود ساختمان مجهز به صاعقه گیر است. اما در صورت نبود صاعقه گیر در چنین شرایطی باید برای نیروگاه خورشیدی صاعقه گیر نصب شود. طراحی بخش صاعقه گیر نیز باید تسط پیمانکار صورت بگیرد و در صورت تایید دستگاه اجرایی، نصب صورت گیرد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *