کابل فتوولتائیک چیست؟

کابل فوتوولتائیک چیست

کابل‌ های فتوولتائیک و یا کابل‌ هایی که در سیستم‌ های خورشیدی استفاده می ‌شوند که آن ‌ها را به نام کابل pv نیز می ‌شناسند، سیم‌ های هادی تک ‌رشته‌ای هستند که به وسیله آن‌ ها می ‌توان پنل های خورشیدی را به یکدیگر متصل کرد و یا پنل ها را به کابل‌ های DC اینورتر خورشیدی اتصال داد.

کابل ‌های فتوولتائیک عموماً در سطح مقطع و یا سایز‌های ۴ و ۶ میلی‌متر مربعی تولید شده و در بازار سولار به فروش می‌رسند. بر روی این کابل ‌ها واژه انگلیسی فتوولتائیک درج ‌شده که سبب می‌شود این کابل با دیگر انواع تمایز داشته باشد.

این کابل‌ ها دارای ۲ لایه با جنس XLPE هستند که لایه خارجی شان در برابر اشعه ماورای ‌بنفش ناشی از تابش خورشید مقاوم است و لایۀ  داخلی آن ‌ها در برابر حرارت تحمل بالایی دارد و می ‌تواند در صورت آتش گرفتن کم ‌کم باعث شود که شعله خاموش گردد.

 کابل ‌های pv تحمل دمای ۹۰ درجه سانتی ‌گراد در محل‌ های دارای رطوبت و ۱۵۰ درجه سانتی‌ گراد در محل ‌های خشک را دارا می ‌باشند.

این کابل ها به دلیل انتظار برخورداری از طول عمر بالایی که از سیستم های خورشیدی می رود، بهتر است دارای طول عمر مفید 25 الی 30 ساله باشند.

 جنس کابل ‌های فتوولتائیک مسی می ‌باشد که با پوشش آلیاژی از جنس قلع پوشانده شده است تا از خوردگی مس جلوگیری نماید؛ زیرا به‌ خاطر عبور جریان مستقیم در کابل فتوولتائیک در محل‌های بدون پوشش ( اتصال به کانکتور ها و یا اتصال به شینه‌ ها) احتمال خوردگی قطعی می ‌باشد.

 کابل ‌های فتوولتائیک با هدف سهولت کار حین زدن کانکتور افشان هستند. این کابل‌ ها به دلیل این ‌که اغلب در شرایط فضای باز قرار دارند و تحت تابش و یا بارش برف و باران هستند و در محیط‌ هایی مانند زمین کشاورزی و یا باغ‌ ها مورد استفاده قرار می ‌گیرند، باید کیفیت بالا و آسیب پذیری کمی داشته باشند.

 

کابل های فتوولتائیک

همچنین دقت کنید که در سیستم های خورشیدی به دلیل پایین بودن ولتاژ سیستم جریان عبوری بالا می باشد و این خود عاملی برای آسیب پذیر بودن هرچه بیشتر کابل های مورداستفاده است که باید قدرتمند و با کیفیت باشند.

کابل‌ های فتوولتائیک یکی از اجزای سیستم‌ های خورشیدی هستند که به کمک آن‌ ها پنل های خورشیدی و سایر تجهیزات به یکدیگر اتصال پیدا می‌ کنند. به ‌طورکلی در یک سیستم خورشیدی تجهیزات شامل پنل خورشیدی، کابل خورشیدی، اینورتر خورشیدی، باتری خورشیدی و شارژ کنترلر خورشیدی می‌ باشد که بسته به شرایط در ظرفیت ‌ها و توان‌ های مختلف از آن‌ ها استفاده می ‌شود. در صورتی‌ که شرایط به ‌گونه ‌ای است که می ‌توان فاصله تجهیزات خورشیدی را کمتر گرفت تا طول اتصالات و کابل‌ های فتوولتائیک کمتر باشد، این امر بهتر خواهد بود؛ اما در غیر این صورت بهتر است حتما از کابل فتوولتائیک با جنس مرغوب و مناسبی استفاده نمایید که درطول مسیر طولانی اتصال اجزای سیستم خورشیدی کمتر در معرض آسیب قرار بگیرد.

 سیستم‌های خورشیدی امروز یکی از بهترین انتخاب‌ ها برای تولید برق می ‌باشند که به‌ صورت نیروگاه‌های آفگرید یا جدا از شبکه و یا آنگیرد یا متصل به شبکه، تولید برق خورشیدی می‌نمایند. این برق را یا مصرف ‌کننده به ‌صورت مستقل استفاده می ‌کند و یا به شبکه برق سراسری تزریق می ‌گردد.

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *